Waldervaart Centrum nog 2 weken ter inzage

SCHAGEN – De plannen voor de bouw van nieuwe scholen, een sportzaal en ruim 125 appartementen in Waldervaart Centrum liggen nog twee weken ter inzage op het gemeentehuis. 

De wijk Waldervaart is gebouwd in de jaren 70. Uit die periode komen ook de scholen en de sportzaal. 

Inmiddels zitten er 7 verschillende onderwijsinstellingen in het verouderde gebouw. Ook de huidige sportzaal is sterk verouderd. 

Volgend jaar wil de gemeente starten met de bouw van een nieuwe sportzaal op een stuk grond dat nu nog onbebouwd is. Daarna wordt de bestaande sportzaal afgebroken om plaats te maken voor een nieuw kindcentrum. 

Als dat kindcentrum af is, dan komen op de plek van de huidige scholen 2 appartementengebouwen met ongeveer 125 appartementen. 

Volgens wethouder Simco Kruijer nis al duidelijk hoe de sportzaal en het kindcentrum eruit gaan zien. 

De appartementencomplexen zitten nog in de ontwerpfase. Ze krijgen maximaal 6 bouwlagen, waarbij de hoogste delen langs het water komen. Zo hebben de huidige omwonenden het minst zicht op de hoge delen.

Zie ook: Veel sociale huur in Waldervaart Centrum

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
7 antwoorden
 1. RJ. Eggerding
  RJ. Eggerding zegt:

  De tekening zoals nu door de gemeente gepresenteerd geeft een totaal vertekend beeld. Verhouding van de flats t.o.v. omliggende woningen en groen, deugen niet. Projecteer een Acaciawoonblok min. 1 bouwlaag, en zet die in de Waldervaart. Wat ook niet op tekening staat, is de bouwlaag voor de machinekamer van de liften. Bij 6 bouwlagen zal er ongetwijfeld een lift in/naast het complex komen. Dit wordt een stenen puist in een groene wijk. Er zal veel groen verdwijnen. De gemeente zal zeggen dat er nieuw groen wordt aangeplant. Uit ervaring met de (mislukte) “renovatie” van het Waldervaart park, zullen dit hoogstwaarschijnlijk van die onderhoudsarme parkboompjes gaan worden. Als de bewoners van de Kievitlaan zich door de gemeente in de luren laten leggen zullen zij er geen prettig uitzicht aan overhouden. Met 1 toe-/uitrit, in een bocht, aan de Kievitlaan inclusief de vrachtauto’s voor bevoorrading Vomar, creëert de gemeente Schagen een levensgevaarlijke situatie. Laat de gemeente de zaak maar eens uitmeten en duidelijke rode piketpalen slaan. Dan pas, wordt het visueel duidelijk hoe omvangrijk dit project zal worden. Let wel, het moet budget neutraal gebeuren. Gemeente heeft geen geld. Ook hier zal net als de renovatie van het park, het geheel sobertjes worden uitgevoerd.

  Beantwoorden
  • Peter Scholte
   Peter Scholte zegt:

   Inferdaad de drukte op de invoerwegen zal ook flink toenemen. Met nsme de fietsoversteek menisweg. Daar liggen al geregeld fietsers op straat. Dat zal alleen maar toenemen

   Beantwoorden
 2. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Een deel van de huurwoningen gaan uiteraard naar statushouders, nu nog alléén,…maar binnen 3 jaar is de hele familie hier. Nog drukker nog meer auto’s, en nog meer segregatie in de wijk. Om maar niet te spreken over de veiligheid. Kijk naar bepaalde wijken in Amsterdam, Utrecht, en Rotterdam. Kijk wie daar de baas is! Lang leve de politiek! Mijn kinderen kunnen 6/7/8+ jaar op een lijst staan. Nooit is hier iets aan gedaan en nu kan er overal in rap tempo gebouwd worden.
  Wanneer stopt deze waanzin. Ik adviseer mijn kinderen te emigreren. Wil het niet maar dit is een ultiem recept voor narigheid.

  Beantwoorden
 3. A.B. Volten
  A.B. Volten zegt:

  Zo te zien op de schets komt er voor de bewoners van de nieuw te bouwen appartementen misschien wel 100 auto’s en voor de steeds drukker wordende VOMAR, vooral na de verbouwing en voor de grote trailers met bevoorrading, soms wel 3 tot 4 keer per dag die met heel veel moeite achteruit de inrit kunnen opdraaien en al het verkeer stil staat slechts 1 in en uitrit.
  Dit moet wel een chaos worden.

  Beantwoorden
 4. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Oei censuur op noordkop centraal

  Mijn reactie en account zijn weggehaald. Het beviel de.redaktie waarschijnlijk niet. U mag alleen lezen wat de redactie wil dat u leest. We vinden vrijheid van meningsuiting allemaal zooo belangrijk. Kennelijk niet.

  Beantwoorden
  • Maarten van Stam
   Maarten van Stam zegt:

   Ja, om ‘gevoelige’ plannen (met veel hoogbouw hier) niet te makkelijk te maken voor bezwaar en te voorkomen dat er collectief bezwaar gemaakt wordt. 🤓

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: