Waar past de pomp?

SCHAGEN – De stadspomp van Schagen staat tijdelijk op de gemeentewerf. Hij is weggehaald van de straat op de Markt in Schagen.

Dat gebeurde al vaker, omdat de pomp bij elk evenement in de weg stond. De gemeente Schagen wil nu een betere plek voor de pomp bedenken. Daarom vraagt de gemeente aan iedereen die een goed idee heeft: waar past de pomp volgens u het best?

De pomp is in 1982 geschonken door de Juniorkamer Schagen. Het is een grote, 500 kilo zware pomp van gietijzer die precies lijkt op de pomp die eeuwen geleden ook in Schagen stond.

Op de Markt zijn vele evenementen met optochten en tijdelijke bouwwerken zoals de winterse ijsbaan. Daarvoor moet de pomp steeds worden weggehaald. Een permanente plek waar de pomp niemand in de weg staat, is beter.

Maar waar? Diverse ideeën zijn geopperd, door verschillende mensen in Schagen. Zomaar een plek aanwijzen omdat één iemand dat zegt, vinden de gemeente niet verstandig.

Beter is het om een weloverwogen beslissing nemen. Met inbreng van meerdere partijen, waaronder mensen met historische kennis en de Juniorkamer die de pomp ooit schonk.

Iedereen die een goed idee heeft, kan dit insturen naar de gemeente. Daarvoor kun je mailen naar waterpomp@schagen.nl. Begin oktober komt de gemeente met een nader bericht over de keuze.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: