VVD stelt vragen over kernreactor

PETTEN – De VVD in Schagen wil van het college weten of zij vinden dat de onderzoeks-locatie Petten van ongekend belang is voor de bestrijding van kanker en de werkgelegenheid in de regio. De partij stelde een zestal vragen op naar aanleiding van een document dat in handen is van de NOS.

In dit document wordt melding gedaan over financiële problemen bij NRG en dat daardoor de veiligheid van de kernreactor in het geding is.
Burgemeester Marjan van Kampen lijkt meteen antwoord te geven op deze vraag van de VVD in het Noordhollands Dagblad. Hierin zegt ze: “Onterecht wordt nu gesuggereerd dat er met de veiligheid wordt gesjoemeld. De reactor wordt intensief gecontroleerd door de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). De ANVS is zo strak en goed georganiseerd, daar kan helemaal niet mee gerommeld worden. En dat doen ze ook niet in Petten. Daar ben ik van overtuigd.”
NRG bevestigt dat ECN en daarmee ook NRG al ruim drie jaar in financieel zwaar weer verkeert maar ontkent dat hierdoor de veiligheid in geding is gekomen. NRG noemt veiligheid als de hoogste prioriteit.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: