Vrouwen randen minderjarige pizzakoerier aan

ALKMAAR – De officier van justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank in Alkmaar drie maanden celstraf geëist tegen twee 25-jarige vrouwen uit Alkmaar en Schagen voor het aanranden van een minderjarige pizzakoerier. 

Michelle de K. uit Schagen filmde de aanranding en die beelden zijn nadien aangetroffen op de telefoon van Cato van der K. uit Alkmaar.

Nadat een 17-jarige pizzakoerier overstuur terugkeert van zijn bestelling, belt hij bij zijn werkgever het alarmnummer, met de melding dat hij is aangerand. 

Uit het onderzoek dat volgt blijkt dat één vrouw de jongen heeft aangerand de ander daarvan beelden heeft gemaakt. 

Het slachtoffer heeft meermaals verklaard dat de situatie voor hem intimiderend was. De Alkmaarse verklaart dat het geinen was, dat ze hem wilde verleiden, en dat zij niet door had dat de jongen het erg vond.

De OvJ benoemde in de rechtbank ook nog hoe groot de publieke verontwaardiging zou zijn wanneer het feit zou zijn gepleegd door twee mannen met een meisje van 17. Vandaar ook dat de OvJ inzet op aanranding, het maken van kinderporno en de verspreiding daarvan.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: