Vreeburg Schagen weer open

SCHAGEN – In Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg aan de Loet 14 in Schagen zijn vanaf 8 april, naast de vaste expositie, twee nieuwe wisseltentoonstellingen te zien.

Bij binnenkomst van het museum proeft men de sfeer van de jaren rond 1900 met compleet ingerichte boerenkamers. Op de dars en in de stal ziet u oud boerengereedschap.

In het rijtuigenmuseum zijn de authentieke rijtuigen te bewonderen die tijdens de Westfriese donderdagen door Schagen rijden. Een video toont detailinformatie over deze rijtuigen.

Naast deze vaste items zijn er de nieuwe wisseltentoonstellingen “Plaspillen en wonderzalfjes” en “Making fashion”.

Plaspillen en wonderzalfjes laat zien hoe de gezondheidszorg en verpleging vroeger waren geregeld en hoe dit door de jaren heen is veranderd.

Making fashion is een expositie over het naaldvak- en naaionderwijs in de eerste helft van de 20ste eeuw. Er zijn onder andere tekeningen van Gré Docter waarin duidelijk de stromingen zoals Art-Deco en De Stijl, te zien zijn.

Het museum is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. In juli en augustus ook op zondag van 13.30 tot 16.30 uur en op de Westfriese donderdagen ‘s morgens vanaf 9.30 uur.

De entree is € 4.-; Kinderen van 6 tot en met 12 jaar betalen € 1,-. Rondleidingen zijn mogelijk na telefonische afspraak.

Meer informatie leest u op www.museumvreeburg.nl.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):