Vragen VVD over verdeelstation Sint Maarten

SINT MAARTEN – De Schager VVD heeft vragen gesteld over de plannen van Liander voor de bouw van een verdeelstation tussen Sint Maarten en Sint Maartensbrug. 

De VVD vindt het storend, dat de gemeenteraad het nieuws via de media heeft moeten vernemen. Ook wil de VVD weten wie betrokken zijn geweest bij de planontwikkeling. 

Andere vragen gaan over mogelijke alternatieve locaties en hoe inwoners bij de plannen worden betrokken. 

“Op welke wijze heeft u aangekondigd dat het plan ter inzage ligt bij de gemeente?”, vraagt de fractie. Het plan ligt sinds 16 april ter inzage. 

Tot slot vraagt de VVD zich af of het verdeelstation zo dicht bij de monumentale Westfriese Omringdijk mag worden gebouwd. 

Het college heeft nog niet op de vragen gereageerd op de vragen. Volgens wethouder Beemsterboer wordt het plan nog aan de gemeenteraad voorgelegd. 

“Na de ter inzagelegging wordt het plan, inclusief een nota met zienswijzen, aan de raad voorgelegd. De raad wordt dan gevraagd akkoord te gaan met het aanpassen van het bestemmingsplan”, meldt Beemsterboer.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):