Vraagtekens bij onderzoek OM naar Tanja Groen

SCHAGEN – Wordt de suggestie van rechtspsycholoog Peter van Koppen over een plek waar Tanja Groen begraven zou kunnen zijn serieus genomen door het Openbaar Ministerie (OM)? 

Die vraag leeft na een persbericht van het OM dat die mogelijke plek een konijnenburcht zou zijn. 

Afgelopen maandag bracht Peter van Koppen naar buiten dat hij met zijn team drie locaties had gevonden op de Strabrechtse Heide waar Tanja mogelijk begraven zou zijn. 

Drie dagen later meldt het OM dat het om een konijnenburcht zou gaan. Dat zou blijken na kortstondig onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). 

“Ze weten niet waar die plekken zijn”, meldt Koppen desgevraagd. Het OM reageert: “De zoeklocatie is aangewezen door Staatsbosbeheer. Daarnaast was zichtbaar waar met de grondradar is gereden”. 

Uit die reactie blijkt dat het OM geen contact heeft opgenomen met Koppen over de exacte locaties. Waarom dat niet is gebeurd, blijft onduidelijk. Het OM reageert niet op vragen van onze redactie.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):