Voorbereidingen dunning Robbenoordbos gestart

WIERINGERMEER –  Staatsbosbeheer is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor bosonderhoud in het Robbenoordbos in de Wieringermeer.

De werkzaamheden die tot begin maart zullen duren bestaan uit het inventariseren en het markeren van de bomen die weggehaald moeten worden met een oranje stip, blessen genaamd. Ook wordt er gekeken naar gezonde en vitale bomen die juist meer ruimte krijgen om door te groeien. Vanaf het najaar van 2024 wordt begonnen met het kappen van de gemarkeerde bomen.

Om ook voor de toekomst een divers bos te behouden is het van belang nieuwe bomen meer ruimte te geven. Dat doet Staatsbosbeheer door een aantal bomen in het bos weg te halen, dat heet dunnen. “Door meer ruimte te creëren in het bos, geven we dus jonge bomen de kans te groeien”, zegt boswachter Mikal Folkertsma.

In februari kunnen geïnteresseerden met de boswachters mee het bos in om te kijken hoe het blessen in zijn werk gaat en hoe de boswachters bepalen welke bomen gekapt gaan worden en welke
juist niet. De excursies zijn op dinsdagmiddag 6 februari om 14.00 uur en op zaterdagmiddag 17 februari om 14.00 uur.

Aanmelden voor deze excursie kan door een e-mail te sturen naar boswachter Mikal Folkertsma, m.folkertsma@staatsbosbeheer.nl .

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):