Vooral jeugd op eerste dag Magnus Festival

SCHAGEN – De eerste dag van het Magnus Festival in Schagen heeft vooral jeugdige bezoekers getrokken. 

Dat kon ook niet anders met in de line-up onder andere Zoë Tauran, Hannah Mae, Bizzey, de Bankzitters, Lil Kleine en Sam Hofman. Een aantal acts stond compleet met begeleidingsband op het podium. Van de 5.000 beschikbare kaarten was ongeveer 90% verkocht.

Het publiek moest wel genoegen nemen met een natte ondergrond. Ondanks dat de organisatie er alles aan had gedaan om het terrein droog te maken, kon niet worden voorkomen dat het water op meerdere plekken door de neergelegde vlonders heen kwam.

De stortbui van vrijdagmorgen had het terrein duidelijk geen goed gedaan. En omdat het terrein normaal een ijsbaan is, loopt het water er ook niet makkelijk weg.

“Wij hopen dit festival ook de komende jaren te mogen organiseren. Dan kunnen wij voorzieningen met drainage maken om het terrein snel droog te kunnen maken”, zei organisator Nico Gründmann.

Het jeugdige publiek maakte het overigens weinig uit. Dansend in de plassen genoten ze van de muziek. Ook wat regen rond 18.00 uur kon de pret niet drukken. De stage met harde techno trok veel publiek. Wie de drukte even wilde ontvluchten, kon terecht in de food-area of in een van de hangmatten.

Zondag is het Magnus Festival voor een iets ouder publiek. Dan zijn er optredens van Queen een ABBA tribute bands, muziek van André Hazes en de grote publiekstrekker: Davina Michelle.

DCIM100MEDIADJI_0149.JPG

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. F. van Dieren
  F. van Dieren zegt:

  Zeer geslaagd kan ik het festival niet noemen. Mijn zoon was al vroeg thuis omdat hij doorweekt was. Het terrein is helemaal niet geschikt voor een festival. Hij stond op de vlonders met zijn schoenen in een laag water en als er iemand langs liep zakten ze in en kwam er een golf water en modder over zijn broek. Hopelijk was het modder want het stonk er ook naar schapenmest.

  Beantwoorden
  • Frans
   Frans zegt:

   Rubbertegel alarm!

   Natuurlijk heeft iedereen graag droge voeten. Maar van een beetje water en modder ga je niet dood hè.

   Bijzonder om te lezen dat sommige mensen over zoiets kleins al beginnen te miepen. En begrijp je meteen waarom er een hele generatie sneeuwvlokjes opgroeit. Grow some balls.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):