Volgende generatie Tinies moet eer redden

WAARLAND – De Sportweek is na negen jaar terug in Waarland. Damesteam de Tinies doet al mee sinds de eerste editie in 1999 en werd steevast laatste. Dat wordt dit jaar hopelijk anders met instroom van de volgende generatie.

“Een Tinie is luidruchtig en creatief, maar niet zo sportief”, zegt Marleen Groot-Bes die al vanaf het begin meedoet. Zij heeft haar 18-jarige dochter Nienke bereid gevonden aan de triathlon mee te doen. “Gelukkig is één-na-laatste worden al genoeg om de eer te redden, al hoop ik natuurlijk op meer”, aldus Nienke.

Woensdagavond ging de Sportweek van start met een triathlon op het terrein van Zwembad Waarland. Er doen maar liefst 21 teams mee en met honderden toeschouwers was het duidelijk dat Waarland blij is met de terugkeer van dit evenement.

De Tinies kwamen als laatste over de finish, maar dat mocht de pret niet drukken. “Nu gaan we bier drinken, daarin zijn de Tinies wel het beste”, lacht Nienke Groot.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):