Vlotbrug ‘t Zand dicht voor sluipverkeer

‘T ZAND – De vlotbrug bij ‘t Zand gaat binnenkort dicht voor sluipverkeer. Dat meldde wethouder Hans Heddes dinsdagavond.

Heddes reageerde op eerder gestelde vragen van raadslid Debby Burger van het CDA. Burger maakt zich zorgen over enorme drukte in ‘t Zand als 23 oktober de Kooybrug bij Den Helder dicht gaat voor groot onderhoud.

Heddes kon nog niet vertellen hoe de afsluiting van de vlotbrug in ‘t Zand precies geregeld gaat worden. Wel meldde hij dat de gemeente het via Rijkswaterstaat voor elkaar heeft gekregen om het in de navigatiesystemen al voor elkaar te krijgen dat verkeer wordt omgeleid via De Stolpen.

Eind van de week komt Heddes met een uitgebreid antwoord op de vragen van het CDA.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
14 antwoorden
 1. Naamloos
  Naamloos zegt:

  Wat een belachelijk besluit om de vlotbrug ineens dicht te gooien. Mensen die al gedupeerd waren vanwege de sluiting van de Kooybrug krijgen de deksel nu twee keer zo hard op de neus. En dat alleen maar uit eigenbelang!! Wat een grap!!

 2. S
  S zegt:

  Is er al meer bekend? Aangezien er nog niet bekend is over hoe deze situatie eruit gaat zien en Heddes nog niet terug is gekomen met z’n antwoorden betreft de vragen van de CDA? komt er een vrijkaart voor mensen die de brug over mogen steken?

 3. Anoniempje
  Anoniempje zegt:

  Jullie klagen allemaal.. Maar… wat word gezien als sluip verkeer??? Ik neem aan dat dat alleen verkeer is die daar zonder rede rijd? En dat zal dus vrijwel niemand zijn… Mensen die naar hun werk moeten of naar familie of wat voor reden dan ook moeten er toch gewoon over kunnen? Wat een chaotisch zooitje..

 4. Bas
  Bas zegt:

  Belachelijk!!! ik moet vanuit den helder de afsluitdijk over!!! dan moet ik dus een paar keer per weer via schagen ? 40 minuten extra…. 2 keer per dag… waardeloos. heeft defensie geen noodbrug voor naast de kooybrug?

 5. Clark
  Clark zegt:

  Welke halve zool bedenkt zoiets, om bruggen maanden af te sluiten; het openbaar vervoer steld ook al niets voor sterker nog dat is ook veel te duur.

 6. lotte forsjuk
  lotte forsjuk zegt:

  Ik werk in ‘t zand, 2 keer per week,en woon in julianadorp
  Als dit doorgaat vind ik het een K- beslissing
  Heel veel mensen worden hierdoor benadeeld
  Kwa tyd en finacieel

 7. Thiel
  Thiel zegt:

  Vraag mij af hoe ze dat doen voor de bewoners van ‘t Zand ?
  Hoop dat wij toch gewoon gebruik mogen maken van de vlot brug !

 8. Danny
  Danny zegt:

  Ze weten gewoon wat ze willen, ze lossen er niets mee op dus mensen met ze alle lekker over de vlotbrug jullie betalen toch ook alle maal belasting en wegen belasting

 9. Inge
  Inge zegt:

  Ik woon in Breezand. Wanneer ik naar mijn werk ga in Heemskerk (2x per week) rijd ik in de ochtend altijd over de vlotbrug en op de terugweg via de stolpen. Heb ik mezelf aangewend, maar dat is toch geen sluipverkeer?

  Ze kunnen de kooibrug beter vervangen voor een tunnel, dat gedoe iedere keer

 10. Anoniem
  Anoniem zegt:

  Lekker handig ook voor de mensen die in ‘t zand wonen maar aan de overkant werken.
  Die mogen nu door deze grap lekker gaan omrijden.

Reacties zijn gesloten.