Vleermuizen kijken en luisteren

SINT MAARTENSVLOTBRUG – Boswachter Chris van der Vliet van Noord-Hollands Landschap gaat met u vleermuizen zoeken zaterdag 1 oktober om 19.30 uur in het Wildrijk aan de Belkmerweg in Sint Maartensvlotbrug.

Vleermuizen zijn bijzondere dieren, want het zijn zoogdieren die kunnen vliegen. Omdat ze er een nachtelijke leefwijze op na houden spreken ze tot de verbeelding.

Speciale Vleermuisgids Chris vertelt hoe de vleermuizen erin slagen in het pikkedonker muggen en andere insecten te vangen. Hij heeft een batdetector mee, waardoor het geluid dat het dier maakt hoorbaar is.

Omdat iedere soort een eigen geluid voortbrengt is het dier op naam te brengen. De dwergvleermuis is één van de algemene soorten. Met een beetje geluk zijn de dieren ook te zien, want de gids heeft een goede zaklamp mee.

U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl of ter plekke. De kosten bedragen € 7,- per persoon en kinderen tot 12 jaar betalen € 3,-. Beschermers betalen € 4,- en kinderen van beschermers tot 12 jaar betalen € 2,-.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: