Viskraamondernemers kunnen blijven

Het geuronderzoek bij de viskramen aan de Nieuwstraat is afgerond. Uit het rapport blijkt dat de geuroverlast zo beperkt is dat het ‘verwaarloosbaar’ genoemd kan worden. Daarmee is het duidelijk dat de viskraamondernemers mogen blijven op hun tijdelijke locatie aan de Nieuwstraat.

Dit omdat de gemeente haar standplaatsenbeleid in deze periode gaat aanpassen. “Ik vind het fijn hoe we hierin samen met deze ondernemers in hebben opgetrokken. Samen zijn we tot een mooie oplossing gekomen. Er kan nu weer door iedereen een visje gegeten worden, zonder dat anderen daar last van hebben,” aldus burgemeester Marjan van Kampen.

In juli moesten de viskraamondernemers sluiten, omdat er klachten waren over geuroverlast. Onderzoek had uitgewezen dat die klachten terecht waren. De gemeente en de ondernemers gingen in overleg. Besloten werd om de viskramen naar de zuidelijkste plek van de verkoopstrook aan de Nieuwstraat te verplaatsen. Zodat de ondernemers hier hun werkzaamheden, inclusief het bakken van vis, weer op konden pakken zonder hierbij geuroverlast te veroorzaken. Ook werd afgesproken dat er opnieuw een geuronderzoek zou komen. “Dat is gedaan en het blijkt nu goed, de geur is onder de norm en voldoet aan de milieueisen,” licht burgemeester Van Kampen-Nouwen toe.

Maken van nieuw standplaatsenbeleid

De verbouwing van winkelcentrum Makado is volop gaande. Het stadscentrum verandert. Ook op het gebied van standplaatsen verandert er veel. De gemeente is daarom bezig met herziening van het standplaatsenbeleid. Dat gebeurt in de komende twee jaar. Herziening is nodig omdat het huidige beleid verouderd is en niet meer toereikend. Belanghebbenden zullen op de gebruikelijke manieren geïnformeerd en betrokken worden bij het opstellen van dit beleid.


Publicatiedatum: 15 september 2022
Categorie: Gemeentenieuws
Aantal views: 610
Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: