Vishandel strijdt voor plek op Nieuwstraat

SCHAGEN – De druk op het college van Schagen wordt groter om het nieuwe standplaatsenbeleid aan te passen.

Belangrijkste knelpunt zijn de twee vishandelaren die nu samen 5 dagen per week een plek hebben op de Nieuwstraat. Het college wil dat terugbrengen naar 2 dagen. 

Er zijn twee redenen dat de viskramen minder dagen krijgen op de Nieuwstraat. De eerste is klachten van twee bewoners over geuroverlast, als i daar volgens vishandelaar Kees Bond van Vishandel Bond al lang geen sprake meer van. 

Tweede reden is het Makado Centrum. Die wil de standplaatsen zo ver mogelijk van het overdekte winkelcentrum hebben. Een toezegging hierover is door de gemeente volgens wethouder Simco Kruijer echter nooit gedaan. 

Hoewel het standplaatsenbeleid een bevoegdheid is van het college, gaat de gemeenteraad er binnenkort mogelijk toch over in debat. Een verzoek daarvoor kwam afgelopen week van onder andere Wens4u. 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
12 antwoorden
 1. Selma
  Selma zegt:

  Wel zeggen dat je een nieuw winkelcentrum hebt met een versmarkt.!!! Zonder een viswinkel. !!! En moeilijk doen over 2 goede
  viskramen op een mooie standplaats. Wat een slecht beleid weer van de gemeente Schagen. !!

 2. Johan
  Johan zegt:

  Vandaag even op de mini markt in de nieuwstaat geweest en zag dat bij viskraam van Bond heel veel kooplustige mensen staan voor vis., Hoezo slechte en niet eetbare vis Henk de W en Henk.

  • Henk
   Henk zegt:

   Beste Johan,
   Dat je een rij mensen zag staan betekent dat de koopwaar goed is? Heb je de mensen nadat ze gekocht hadden gevraagd om hun mening?

   • joke
    joke zegt:

    oh ja gaan we nu ook mensen vragen of ze het eten lekker vinden als dat niet zo zou zijn komen ze niet meer terug zo is het maar ja alle gemeente willen zo snel mogelijk van kramen af en wat betreft stankoverlast het zijn 2 mensen waar zijn de andere volgens mij wil de gemeente zo snel mogelijk van de kraam af zo ga je dus met mensen om Het lijkt wel de westertoren in amsterdam of we de klokken ff uit kunnen doen . of nieuwe bewoners die wel een huis bij schiphol kopn en dan zeggen dat er geluid overlast is

 3. Karel
  Karel zegt:

  Geen idee of de vis lekker of niet te eten is, maar gezien de drukte voor de kramen denk ik dat de vis van goede kwaliteit is.

  • Henk de W
   Henk de W zegt:

   dan heb jij blijkbaar geen smaak Piet, spijtig voor jou. Ga eens een vissie halen bij Noordzee in Den Helder of in Den Oever. verser krijg je het niet

 4. Henk de W
  Henk de W zegt:

  Zorg er eerst maar voor dat je knappe vis gaat verkopen, dat mensen die bende nog durven te eten van de beste man. VB; Kibbeling = kabeljauw. Niet die nep witte vis waar het vet vanaf druipt zodra je het vastpakt!

  • Henk
   Henk zegt:

   Klopt Henk.
   Pure bende. Mij zie je daar niet meer. Ik rij wel naar De Viskoerier in Den Over.

Reacties zijn gesloten.