Virtual spinning

In de huidige tijd waarin we er steeds vaker voor kiezen om thuis te sporten, zien we dat ook steeds meer mensen kiezen voor sporten waarbij het lijkt alsof je in plaats van op een apparaat op bijvoorbeeld een echte fiets zit. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Virtual spinning. Het grote voordeel hieraan is, is dat je door middel van een display exact ziet wat jij je begeeft. Zo lijkt het dus bij eventuele weerstand ook net alsof je een berg oprijdt. Niet alleen maakt dit het sporten veel realistischer, maar draagt het ook bij aan het vergroten van je motivatie. Om je een idee te geven wat het is en hoe het in z’n werk gaat, nemen we je in dit artikel mee in de wereld van Virtual spinning.

Wat is virtual spinning?

Wanneer je bij een reguliere les spinning in een sportschool op een Spinning bike met Zwift zit, is dit met virtual spinning niet het geval. Het grote voordeel aan virtual spinning, is dat je alles hele zelf kunt doen en op je eigen fiets in je eigen huis of ruimte traint. Via een virtuele trainer wordt je gedurende de training door het parcours heen geloodst. Je ziet dus ook daadwerkelijk op je display waar je bent en je ziet en hoort een virtuele instructeur die je aanwijzingen geeft.

Hoe werkt het?

Om mee te kunnen doen aan virtual spinning, is een spinfiets met beeldscherm noodzakelijk. Hierop kun je namelijk niet alleen de routes downloaden, maar kun je ook meekijken met de route die je fietst. Dus op het moment dat de weerstand wordt verhoogd omdat je een berg op fietst, zie je dit ook daadwerkelijk terug op je scherm. Het fijne aan virtual spinning, is dat je eenvoudig een eigen route kunt kiezen. Middels de verschillende apps die beschikbaar zijn kun je dus helemaal zelf bepalen op welke intensiteit of je wilt trainen. Kortom, ideaal voor zowel beginners als gevorderden.

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):