Vios-W neemt eerste horde met gemak

WARMENHUIZEN – Vios-W uit Warmenhuizen heeft een prima resultaat behaald in de eerste nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de 1e klasse. SO Soest werd op sportpark De Doorbraak met 3-0 verslagen.

Al vroeg in de eerste helft kwam de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong door een doelpunt van Thomas Driesse. 

Kort daarna werd het spel vervolgens voor 20 minuten stilgelegd wegens een blessure van een grensrechter. De onfortuinlijke assistent-scheidsrechter kon de wedstrijd niet vervolgen en moest worden vervangen. Gelukkig was er een vervanger van de KNVB aanwezig.

Na de onderbreking moest Vios weer even in het spel komen en had de ploeg uit Soest de overhand. Dit werd echter niet in doelpunten omgezet waardoor beide teams gingen rusten met de 1-0 op het scorebord. 

Na rust herpakte Vios zich en liep de score op naar 3-0. Kai Botman tekende voor beide doelpunten. Het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte hij vanaf 11 meter. Een terecht toegekende penalty voor het neerhalen van een doorgebroken speler in het strafschopgebied.

Door de Warmenhuizer sportweek en jaarmarkt was weinig publiek aanwezig op het sportcomplex. Voorzitter van de voetbalvereniging, Jaap-Jan Swan, hoopt dat er donderdag minimaal 1.000 publiek aanwezig is. Dan speelt Vios de tweede belangrijke wedstrijd van de nacompetitie tegen VV HSV uit Heiloo. De steun van het publiek kan de ploeg goed gebruiken.

“Tegen HSV hebben we nog iets recht te zetten. Ze hebben ons het afgelopen seizoen onterecht punten gekost dus de ploeg is bijzonder gemotiveerd”, aldus de voorzitter.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: