Vijfde editie Vliegerfeest in aantocht

Gepland Agenda Nieuws

CALLANTSOOG – In de lucht boven het strand van Callantsoog zullen in het weekend van 22 en 23 juni weer honderden vliegers rondwapperen tijdens de vijfde editie van het Vliegerfeest. 

Bij elke strandtent gaan grote eenlijn vliegers uit binnen- en buitenland hangen zoals de bekende grote octopusvlieger van bijna 40 meter lang. “Het evenement is interactief want iedereen kan zijn eigen vlieger oplaten dit weekend”, licht de organisatie toe. Het vliegeren met meer-lijns vliegers en stuntvlieger is alleen toegestaan op het activiteitenstrand ten noorden van Strandpaviljoen De Stern . De vliegers mogen tot maximaal 100 meter de lucht in.

“Door de het opspuiten van het strand was er vorig jaar geen Vliegerfeest, maar we hopen dit jaar weer op een mooi weekend”, vertelt organisator Marc Bregman. Al zestig vaste deelnemers uit heel Europa hebben zich aangemeld voor het evenement. Op beide dagen dropt de organisatie een kleine verrassing voor kinderen vanuit de vliegers naar beneden.

Het Vliegerfeest is op zaterdag 22 en zondag 23 juni van 10.00 uur tot 18.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk via alle strandopgangen in Callantsoog.

(Foto: Aangeleverd)

 

 

 

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):