VIDEO: Tantes van Tess to the rescue

SINT MAARTENSBRUG – Drie tantes van de vijfjarige Tess uit Sint Maartensbrug bundelen hun krachten om door verschillende acties een rolstoelbus bij elkaar te sparen voor hun nichtje.

Sinds haar geboorte heeft Tess allerlei onderzoeken ondergaan. Nu is er eindelijk een diagnose: het zeldzame Syndroom van Temple. Dat is een ontwikkelingsachterstand in combinatie met een kleine lengte en ontstaan van overgewicht. Ellen, Naomi en Kim zijn drie tantes van Tess en hebben een stichting opgericht om met crowdfunding de zorgkosten te verlichten.

“Via WMO kan het ook, maar het invullen van allerlei formulieren en voeren van gesprekken vraagt behalve veel tijd ook energie van de ouders. Die besteden ze liever aan hun gezin”, aldus Ellen Dekker die met het idee voor een stichting kwam. “Er zit zoveel goedheid in zoveel mensen en we zijn nu al overweldigd door het aantal reacties en giften die we mogen ontvangen”, vervolgt ze.

Meer informatie over Tess, de stichting en het doen van donaties vindt u op www.stichtingtantesvoortess.nl.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):