VIDEO: Stormschade in gemeente Schagen

SCHAGEN – Wat een takkenbende! Poly, de zwaarste zomerstorm ooit gemeten, heeft woensdagmiddag ook haar sporen achtergelaten in gemeente Schagen. Diverse wegen waren afgesloten omdat ze bezaaid lagen met takken.

“Als bomenliefhebber doet dit wel pijn om te zien, maar het geeft ook veel adrenaline en een flinke uitdaging”, vertelt Daan Bruin voor de camera van Noordkop Centraal. Zijn bedrijf Bruin Groenvoorziening is verantwoordelijk voor alle bomen in gemeente Schagen en moest met grof geschut in actie komen.

Grijpkranen verzamelen afgewaaide én gesnoeide takken. “We proberen de bomen zoveel mogelijk hun balans te laten behouden door beschadigde takken te snoeien. Zo houden we het ook veilig voor omliggende huizen, wegen, dieren en overige natuur”, aldus Bruin.

Daan Bruin en zijn collega’s werken vandaag door tot de wegen weer toegankelijk zijn. Het opruimen en herstellen van wat overblijft zal naar verwachting nog een aantal dagen duren.

Gemeente Schagen roept iedereen op om losse takken en omgevallen bomen te melden via www.fixi.nl

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):