Veteranendag Schagen komt er aan

Op zaterdag 24 september 2022 is de lokale Veteranendag in de gemeente Schagen. Deze dag begint om 12.00 uur en vindt plaats in Dorpshuis Ahoj, Dorpsstraat 37 in Tuitjenhorn. Alle inwoners uit de dorpen en stad van gemeente Schagen die ooit zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden, zijn welkom. Ook hun partners en kinderen mogen mee.

Voor alle veteranen organiseert Schagen elk jaar de Veteranendag. Dé gelegenheid waar oude kameraden elkaar weer eens kunnen zien en bijpraten. Ook om een moment te hebben waarin onze gemeente dankbaarheid en waardering kan uitspreken. Waardering, mede omdat een soldaat ervaringen opdoet die ongekend zijn voor anderen of in vredestijd. Hun verhalen van moed en opoffering raken iedereen, ongeacht afkomst, levensbeschouwing of politieke voorkeur. De Veteranendag van gemeente Schagen is voor alle generaties militairen die wonen in de dorpen en stad van Schagen en die ons land sinds de Tweede Wereldoorlog hebben gediend.

Op uitnodiging van de gemeente komen de Veteranen ieder jaar samen. Op deze dag eert de gemeente ‘onze Schager’ Veteranen en toont waardering en erkenning voor hun inzet voor vrede en vrijheid. Er is een gevarieerd programma voor deze dag samengesteld. Zo zijn er meerdere sprekers, is er een loterij met leuke prijsjes en kunnen de bezoekers een ritje maken in oude legervoertuigen. Het Veteraneninstituut, het Veteranen Search Team en het Veteranen-inloophuis zijn aanwezig om informatie te verstrekken. Tenslotte wordt er een heerlijke ‘blauwe hap’ geserveerd.

Deze dag is voor alle veteranen uit de gemeente Schagen en hun partners. Ook de kinderen zijn van harte welkom. Zij kunnen meedoen aan diverse sport- en spelactiviteiten. Alle veteranen hebben hiervoor halverwege 2022 een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Heeft u geen uitnodiging gehad en wilt u toch aanwezig zijn? Of bent u nog niet in de gelegenheid geweest om u op te geven? Neem dan contact op met de gemeente Schagen (Anja van Egmond) op telefoonnummer 0224-210400.


Publicatiedatum: 5 september 2022
Categorie: Gemeentenieuws
Aantal views: 418
Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):