Veteranen leggen anjersveldje aan bij gemeentehuis

Op 25 september 2021 wordt in Schagen de lokale Veteranendag gehouden. Dit begint om 10.00 uur met de aanleg van een Anjersveldje in het plantsoen voor het gemeentehuis. Het comité Veteranen en burgemeester Van Kampen doen hiervoor de eerste symbolische handeling.

Na de aanleg volgt om 10.50 uur de kranslegging bij het oorlogsmonument en het Indië Monument. De Veteranendag gaat om 12.00 uur verder met een aangepast programma in het Regius aan de Zuiderweg/Oranjelaan in Schagen.

Gemeente Schagen vindt het belangrijk om dankbaarheid en waardering te tonen voor de inzet die veteranen hebben verricht. De vrouwen en mannen hebben hun eigen belangen, het gezin en hun gevoel van vrijheid opzij gezet om zich in te zetten voor een betere wereld. Dichtbij of ver weg. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in Nederlands-Indië of tijdens internationale missies. Daarom heeft de gemeente toch besloten de Veteranendag Schagen 2021 door te laten gaan. Ondanks corona, met een aangepast programma.

Het Comité Veteranen Schagen heeft samen met burgemeester Marjan van Kampen besloten om een Anjersveldje aan te leggen. Om 10.00 uur steken zij gezamenlijk de eerste schop in de grond, bij het gemeentehuis. De witte anjer bloeit in de periode die vooraf gaat aan de nationale Veteranendag, de laatste zaterdag in juni. De Witte Anjer staat symbool voor de waardering voor veteranen. Bij het anjerveld wordt een plaquette geplaatst met het V-symbool, en een QR code waardoor bezoekers meer informatie over de Veteranen in Schagen kunnen vinden. Om het veldje komt een laag hekje. Het bankje in het plantsoen is voor de gelegenheid ook opgeknapt.

Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: