Verzoek tot vrijlating verdachte uit Hippo

HIPPOLYTUSHOEF – Advocaat Renshof heeft maandag de rechtbank in Haarlem verzocht om haar cliënt, de 43-jarige A. S. uit Hippolytushoef, vrij te laten in afwachting van zijn strafzaak. 

S. zit momenteel vast op verdenking van ontucht met minderjarige jongens en bezit van kinderporno. Volgens de raadsvrouw zijn de kinderen van S. de dupe van zijn langdurige voorarrest en zijn dochter is inmiddels niet meer veilig in de woning.

Het Openbaar Ministerie (OM) is echter bang dat S. opnieuw ontucht zou gaan plegen als hij vrij komt. De man zou namelijk tussen begin 2022 en eind vorig jaar meerdere kinderen grote geldbedragen hebben betaald. Ze moesten daarvoor volgens de verdenking over hem heen lopen, hem in zijn mond spugen en in zijn gezicht slaan en met de blote billen op zijn gezicht gaan zitten terwijl hij zichzelf bevredigde.

Het strafrechtelijk onderzoek in de strafzaak tegen S. is volgens het OM inmiddels afgerond. De verdachte moet zelf binnenkort wel nog worden gehoord over de beschuldigingen en de verdediging wacht nog op een psychologisch rapport. Daarna is Renshof van plan om onderzoekswensen in de zaak in te gaan dienen. In mei is opnieuw een inleidende zitting tegen S. gepland, in het geval dat hij inderdaad vast zou moeten blijven zitten. Dinsdag besluit de rechtbank over de voorlopige hechtenis van de 43-jarige verdachte.

 

Avatar foto
Van onze rechtbankverslaggevers.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):