Verscherpt toezicht in park Quelderduyn

DEN HELDER – Afgelopen weekend hebben handhavers van de gemeente Den Helder geconstateerd dat bezoekers aan het park Quelderduyn zich niet hielden aan de 1,5 meter afstand van elkaar. Ook was er sprake van groepsvorming.

Daarom zijn deze week bij alle toegangswegen naar het park gele borden geplaatst met de tekst: Let op! Houdt 1,5 m afstand. Is het te druk? Ga weg. U riskeert een boete.

Het doel is om bezoekers, met name jongeren, er nog meer van te overtuigen dat ze zich aan de coronamaatregelen moeten houden: afstand houden en geen groepsvorming.

Met de mooie weersverwachtingen de komende week is de verleiding groot om naar het park te gaan. Maar ook daar gelden de aangescherpte richtlijnen. Het dringende advies is: blijf zoveel mogelijk thuis.

De handhavers van de gemeente en de politie zullen scherp toezicht houden, maar doen met klem een beroep op het gezonde verstand van de inwoners van Den Helder. Mocht bij een controle blijken dat er wederom sprake is van overtredingen dan zullen politie en handhavers overgaan tot het uitdelen van boetes. Een boete kan oplopen naar € 400,-.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):