Verkoop je auto snel en efficiënt met 5 tips

De laatste jaren is er ontzettend veel vraag naar tweedehands auto’s. Dat heeft onder andere te maken met een wereldwijd chiptekort waardoor er minder aanbod is in compleet nieuwe auto’s. 

De meest gezochte occasions zijn onder andere de Ford Focus, de Volkswagen Golf en de BMW 3 Serie. Beschik je zelf over een auto die je graag zou willen verkopen dan is dit zeker een goede timing om dat te doen. De kans is groot dat je er zo van af bent; helemaal met de handige tips en tricks in dit artikel.

1. Auto verkopen via een professioneel bedrijf

Wanneer je geen tijd of geen zin hebt om zelf bezig te gaan met het verkoopproces of wanneer je niet weet waar je moet beginnen dan is het aan te raden om dit proces uit te laten voeren door een professioneel bedrijf. Zij weten immers precies wat ze moeten doen om een auto snel te verkopen.

In Nederland vind je meerdere goede autoverkoopbedrijven, waaronder de professionals van Looping.nl. Het voordeel van Looping.nl inschakelen, is dat je zelf geen tijd kwijt bent aan het verkopen van je auto terwijl je auto wel binnen no time verkocht wordt voor een goede prijs. De ideale combinatie toch?

2. Geef het uiterlijk van je auto een boost

Of je je auto nou via een verkoopbedrijf verkoopt of wanneer je dat zelf doet; in beide gevallen is het aan te raden om het uiterlijk van je auto een boost te geven. Dat betekent dat je de auto goed moet opruimen en schoonmaken aan de binnen- en de buitenkant. Ook dit werkje kun je overlaten aan een ander: voor gemiddeld € 150 wordt de auto van binnen en buiten als nieuw gemaakt. 

Maar: dit gaat wel van het verkoopbudget af. Je kunt dus ook zelf aan de slag gaan met doekjes, je stofzuiger, autoshampoo en wax voor een mooiere look. Haal alle onnodige spullen uit de auto en neem ook de kofferbak goed onder handen. Vergeet daarbij niet om het deel onder de motorkap schoon te maken.

3. Zorg voor duidelijke en complete foto’s

Een snel verkoopproces in Noord-Holland en omgeving gaat hand in hand met goede foto’s en een duidelijke omschrijving van de auto. Online vind je namelijk talloze auto’s; met de juiste foto’s zorg je ervoor dat potentiële kopers juist op jouw advertentie klikken in plaats van op die van andere verkopers. 

Er is een aantal foto’s dat je sowieso in je advertentie moet hebben: foto’s van alle kanten van de buitenkant en duidelijke foto’s van het interieur. Beschikt de auto over een speciaal onderdeel zoals luxe bekleding? Leg daar zeker de nadruk op. Zet de auto voor een rustige achtergrond en maak foto’s bij daglicht. Heeft de auto schade? Neem dat gewoon mee voor de eerlijkheid.

4. Stel een pakkende advertentie samen

Naast het maken van goede en duidelijke foto’s is het nodig om een pakkende advertentie samen te stellen. Ook hierbij geldt dat het aanbod online waarschijnlijk reuze is; je wil en moet dus opvallen wil je je auto snel verkopen. Waar je in ieder geval op moet letten bij het maken van zo’n advertentie zijn de volgende onderdelen:

  • Plaats genoeg duidelijke foto’s bij de advertentie
  • Zorg voor een pakkende titel waardoor potentiële kopers sneller op je advertentie klikken
  • Wees eerlijk en benadruk alle positieve én negatieve kanten van de auto
  • Licht positieve dingen van de auto uit, zoals een nieuwe APK of onderhoud dat je onlangs hebt laten uitvoeren
  • Beschikt de auto over unieke onderdelen zoals die luxe bekleding? Licht ook dat uit.

5. Vraag een eerlijke prijs voor een snelle verkoop

Wat tot slot goed is om te weten, is dat het loont om een eerlijke prijs te vragen voor je auto. Het kiezen van een prijs doe je op gevoel en op basis van onderzoek; wat wordt er zoal gevraagd voor een soortgelijke auto uit dat jaartal en met een beetje dezelfde kilometerstand? Vraag je veel meer dan is de kans groot dat er maar weinig animo zal zijn voor je auto. Dat is zonde, want op die manier kun je je auto sowieso niet snel verkopen.

Maar: let er ook op dat je niet een te lage prijs vraagt. Niet voor jezelf, maar ook niet voor de potentiële kopers. Een te lage prijs kan mensen namelijk ook afschrikken, omdat er “dan misschien wel iets mis is met de auto”. Weet je niet wat je moet vragen? Kijk dan naast het vergelijken met andere auto’s of je een online waardebepaling kunt samenstellen of dat je een betaalde taxatie kunt uit laten voeren. Of je kiest natuurlijk voor Looping.nl zodat zij de waarde kunnen bepalen.

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):