VERHUIZING HOLLAND LELIE CULTURES ONZEKER

Verhuizing van het bedrijf Holland Lelie Cultures van De Huisweid in Harenkarspel naar de Ambachtsdijk is onzeker geworden. Het college van b.en w. is tegen en de politiek in Harenkarspel denkt verdeeld op het plan. Dit bleek woensdagavond in de raadscommissie Ruimtelijke Zaken.

Volgens het College is het bedrijf voor haar productieproces, het verwerken en opslaan van leliebollen, niet afhankelijk van de grond waarop het bedrijf staat. Dat is voor het College reden om de bouwaanvraag strijdig te verklaren met het besetmmingsplan Buitengebied. Het bedrijf noemt dit evenwel een drogreden en verwijst naar uitspraken van de Raad van State in 1995 in soortgelijke kwesties.

Een standpunt dat onderschreven wordt door het CDA. Rob Treur van de PvdA hield een tegengesteld betoog. Hij verweet wethouder Tijm de zaak niet goed te hebben aangepakt. Volgens hem had de wethouder meteen moeten zeggen dat vestiging van het bedrijf aan de Ambachtsdijk niet kan. Het bedrijf hoort volgens Treur op een gewoon bedrijventerrein.


Publicatiedatum: 13 april 2000
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: