Vergunningsduur standplaats niet naar 12 jaar

SCHAGEN – Een meerderheid van de gemeenteraad van Schagen vindt dat de vergunningsduur voor de standplaatsen in Schagen niet hoeft te worden verlengd naar 12 jaar.

GroenLinks, Wens4u en D66 kwamen dinsdag met een motie hiervoor. Volgens de drie partijen is verlengen van de vergunningsduur nodig omdat de investering anders niet kan worden terugverdiend. “En naast het terugverdienen van de investering wil de ondernemer ook nog iets verdienen”, zei Merieke Bredewold van Wens4u.

Eerder had het college de vergunningsduur al verruimd naar 2 x 5 jaar. Dat was voor de andere partijen voldoende. “Wij zijn er klaar mee om hierover weer te discussiëren. Het college heeft goed gehandeld”, zei Mirjam van Musscher van de PvdA.

Met 3 stemmen voor en 24 stemmen tegen werd de motie verworpen.

 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Peter de G.
  Peter de G. zegt:

  Jac wat kan de gemeente nog goed doen in uw ogen, alleen maar negatieve reacties van een zeer gefrustreerde inwoner van ons mooie Schagen. Triest geval deze man.

  Beantwoorden
 2. J
  J zegt:

  Het is duidelijk dat de gemeente niet veel op heeft met de kleine ondernemers maar liever een betonnen kolos als het Makado de hand boven het hoofd houden.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):