Vergunning bouw plein Petten onherroepelijk

De vergunning voor het complex van twaalf appartementen en zes winkels aan Plein 1945 te Petten is onherroepelijk. Daarom kan de bouw ervan binnenkort beginnen.

Op 7 juli 2022 heeft de rechter het beroep van een aantal omwonenden tegen de omgevingsvergunning ongegrond verklaard. Tegen deze uitspraak is binnen de beroepstermijn geen hoger beroep ingesteld.

In maart dit jaar verleende de gemeente de vergunning voor het gebouw. Een groep van zeven inwoners vond dat het plan te massaal is en het dorpse karakter zou verstoren. Ook zou het plan voor parkeeroverlast en overlast door bevoorrading zorgen. De rechter was het echter eens met de gemeente dat het plan voldoet aan de redelijke eisen van welstand. Daarnaast vond de rechter dat de gemeente duidelijk had aangetoond dat er voldoende parkeerplaatsen zullen zijn. Verder oordeelde de rechter dat de gemeente genoeg rekening heeft gehouden met de belangen van de omwonenden, door in de vergunning te bepalen dat laden en lossen tussen 19.00 en 07.00 uur niet is toegestaan.

Wethouder Kruijer: “Ik ben heel blij dat er nu gestart kan worden met de bouw. Petten heeft hier lang op moeten wachten. Het plein zal enorm opknappen met dit gebouw en naar verwachting een stuk levendiger worden.”


Publicatiedatum: 8 september 2022
Categorie: Gemeentenieuws
Aantal views: 281
Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):