Verdachten van mysterieuze bedreiging melden zich

Aandacht voor een politiebericht in de lokale media van deze week heeft geholpen om een mysterieuze zaak op te lossen. Twee jongens van 16 jaar uit Oudesluis en Anna Paulowna hebben zichzelf donderdagmiddag bij de politie gemeld als betrokkenen. Er waren daarnaast nog enkele tips binnen gekomen die ook naar hen zouden hebben geleid.

Het ging om een vermeende bedreiging van een oudere dame in een goudkleurige brommobiel afgelopen maandagmiddag in Oudesluis. Twee tienermeisjes op de fiets waren rond 16.30 uur op Grote Sloot daar getuige van. Hen kwam een goudkleurige brommobiel tegemoet die reed in de richting van Schagen. In dat kleine autootje zat, zo meenden zij, een oudere vrouw van een jaar of 60 met naast haar een blanke man van rond de 25 jaar oud. De man hield een pistool gericht op de vrouw.

Bij het passeren van de meisjes richtte hij het wapen even op hen. De brommobiel verdween in een bocht uit het zicht van de meisjes. Ze waren geschrokken en verbaasd. De politie hield er rekening mee dat de oudere vrouw is bedreigd maar er kwam geen aangifte binnen.

Achteraf gezien is dat ook niet vreemd want de jongens verklaarden dat ze naast elkaar in de brommobiel zaten en dat er geen sprake was van een oudere vrouw in het voertuig. Ze gaven wel toe dat ze over een bij de wet verboden plastic imitatiepistool beschikten. Ze zouden dat ook hebben gericht op de meisjes en tevens zouden ze met plastic kogeltjes uit het wapen onderweg op verkeersborden geschoten hebben. Ook hebben zich enkele andere voorbijgangers gemeld die het duo hebben gezien met het wapen. De beiden jongens hebben al contact gehad met de wijkagent en worden vandaag door de recherche uitgenodigd om een uitgebreide verklaring af te leggen en het wapen in te leveren.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):