Veel troep in grond Oudshoorn

SCHAGEN – In de grond van voormalig bouwbedrijf Oudshoorn aan de Zuiderweg in Schagen is ernstige bodemverontreiniging gevonden. Dat blijkt uit onderzoek door Grondslag. 

Er is 230 m3 grondverontreiniging met brandstof gevonden. Het grondwater is in een gebied van 2.215 m3 verontreinigd met brandstof. De brandstofverontreiniging is vermoedelijk afkomstig van een rode gasolietank die in de periode 1929-1992 in gebruik was. 

Ook zijn twee sterke verontreinigingen met carbolineum gevonden. Het gaat om 630 m3 grond en bijna 22.000 m3 grondwater. 

Die verontreiniging is vermoedelijk ontstaan in de periode dat op de locatie houten bielzen en hoogspanningsmasten werden behandeld. Dat gebeurde tot 1951. 

De afgelopen periode is de grond gesaneerd. Begin volgend jaar wordt gestart met de bouw van De Veldwachter. Dat plan bestaat uit 5 gebouwen met totaal 96 appartementen.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Het was al bekend. Nog voor de grondoverdracht is hiervoor al gewaarschuwd.
  Dus is het geen pech..
  Wel is het jammer dat dit in de grond zit.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: