Veel schuurinbraken in HK, weinig in Schagen

NOORDKOP – Hollands Kroon en Den Helder staan in de Noord-Hollandse top 5 als het gaat om het aantal inbraken in schuren. In Schagen wordt relatief weinig ingebroken in schuren. 

Dat blijkt uit onderzoek door Independer op basis van data afkomstig van de politie. Vooral elektrische fietsen, barbecues en gereedschap zijn in trek bij inbrekers.

In de eerste zes maanden van het jaar is er in de provincie al 749 keer ingebroken in schuren. Een toename van 4,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

“Inbraak in een schuur of kelderbox op hetzelfde adres als je huis, is in principe gedekt via de inboedelverzekering. Er moet wel echt sprake zijn van inbraak en er moet aangifte zijn gedaan bij de politie,” zegt Michel Ypma, expert woonverzekeringen bij Independer.

In Heemskerk gaat het naar verhouding het vaakst mis. Hier waren in het eerste half jaar van 2023 in totaal 15,9 schuurinbraken per 10.000 huishoudens. In Den Helder zijn er 12 schuurinbraken per 10.000 huishoudens, in Hollands Kroon 9,2 en in Schagen slechts 3,3.

Het complete overzicht is te vinden op de website van Independer.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.