Veel klachten over Covidia

SCHAGEN – Het regent klachten over coronatestbedrijf Covidia in Schagen. 

Covidia heeft ook een vestiging op de Witte Paal in Schagen. Veel mensen laten zich er testen om op vakantie te kunnen. Zo’n test mag voor veel landen maximaal 24 uur oud zijn. 

De uitslag van de PCR test bij het bedrijf laat echter erg lang op zich wachten. In een aantal gevallen komt de uitslag ver na de 24 uur. 

“Familie van mij had normaal gesproken nu al 1.000 kilometer afgelegd, maar zitten nu nog thuis op die k..testuitslag te wachten”, schrijft een vakantieganger op Facebook.  

Telefonisch is het bedrijf niet bereikbaar. 

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
15 antwoorden
 1. Katuin
  Katuin zegt:

  Vreselijk bedrijf,
  16-07 te starten geweest pcr met zijn 3en om op vakantie te gaan. Heb de uitslag tot nu toe nog niet.
  Kregen en dag later een onderbuik gevoel en zijn toen er anders met spoed gegaan.
  Het kost je gewoon je vakantie als je met het vliegtuig gaat.
  Wat een zootje

  Beantwoorden
 2. Jansen
  Jansen zegt:

  Wat n bedrijf! Vanochtend om 8u getest…(antigeen, dus uiterlijk naar uur uitslag)..na ruim 4 uur nog niks binnen. Vervolgens gebeld maar de telefoon.blijft overgaan, zonder dat er n bandje op staat. Na 20 minuten over laten gaan, n anders, algemeen nummer gebeld (mbt testen voor je reis). Die mevrouw vertelde me dat zij platgebeld werden door mensen die hun uitslag niet binnen hadden gekregen van COVIDIA. Zij raadde me aan om snel naar n anders bedrijf te gaan voor nogmaals een antigeen test. Met ook n hoop gedoe is dat uiteindelijk gelukt en had ik binnen 15minuten de uitslag. SCHANDALIG dat COVIDIA nog steeds op de website staat van Testen voor reizen vanuit de rijksoverheid!

  Beantwoorden
 3. Appie
  Appie zegt:

  Na 2 dagen nog geen reactie, het zijn een stelletje boeven. Telefonisch zeer slecht bereikbaar en dan vertellen ze je dood gewoon aan de tel dat de lab het druk heeft, maar als je een spoedtest neemt, dat het binnen 3 uur binnen is, hoe dan? Covidia is negatief ter sprake gekomen op het nieuws en nog gaat de overheid met ze in zee. Kut overheid

  Beantwoorden
 4. M.A.. Spierings
  M.A.. Spierings zegt:

  Ook ik wacht nog steeds op de uitslag van de pcr test van 22 juli! Ga niet naar Covidia oostenburg Amsterdam, slecht georganiseerd. Testen begon pas na 45 minuten omdat de schorten niet geleverd waren. Dat dit bedrijf hiervoor voor betaald wordt, klacht indienen daarover wordt zelfs niet in behandeling genomen door het Ministerie. Commerciële test binnen 45 minuten uitslag, so much voor deze gratis vakantietest!

  Beantwoorden
 5. Dorine
  Dorine zegt:

  Ook in Deventer een ramp! 23 juli 8.00 PCR test. Onze dochter moest met spoed opzoek naar een antigeentest in Adam. Pas meer als 30 uur later uitslag van Covidia. Wat een stress!

  Beantwoorden
 6. Jerney
  Jerney zegt:

  Zelfde hier Covidia wat een ramp. Geen uitslag na 32 uur nu snel een allergeen test laten doen anders kan ik niet op vakantie ggrrrrr

  Beantwoorden
 7. Erik
  Erik zegt:

  Onze zoon heeft zich dit weekend keurig op tijd laten testen. Vandaag vliegreis nog een keer omgeboekt naar een later tijdstip omdat de uitslag uitbleef. Nu is ook die vlucht vertrokken en gaat mijn zoon met de trein weer onverrichter zake terug naar huis….
  Waardeloos!

  Beantwoorden
 8. Pipi Langkous
  Pipi Langkous zegt:

  Een grote geldklopperij! 9 Miljard alleen al aan mondkapjes verdient! De rest van de inkomsten blijft daarom geheim?

  Beantwoorden
 9. Annemarie
  Annemarie zegt:

  Mijn zoon is 8 dagen geleden getest door Covidia in Ede en nog steeds geen uitslag. Het bedrijf liet ook veel te veel mensen testen want de wachttijd voor een test was bijna 1,5 uur. Ze wisten dus wat ze deden. Waarschijnlijk krijgen ze geld per afgenomen test en niet per op tijd doorgegeven uitslag.

  Beantwoorden
 10. Barbara
  Barbara zegt:

  Wij wachten al 8 dagen op de uitslag!
  Maar een sneltest op Schiphol laten doen, anders konden we niet eens op vakantie.
  Meerdere keren geprobeerd te bellen maar ze zijn onbereikbaar!
  En hun lekker geld vangen van de staat! Tsss

  Beantwoorden
 11. Yvonne Helmen
  Yvonne Helmen zegt:

  Hier hetzelfde. Zo 18 juli in de ochtend met mijn 2 kids een pcr test bij Covidia in Schagen op de Witte Paal laten doen. De uitslag zou tot 24u duren. Ma 19 juli in de auto naar Duitsland. Om 12u zouden we de grens over gaan. Nou mooi geen uitslag. Gebeld, gemaild, niks!!! Tot op de dag van vandaag géén uitslag, ook niet in de spambox. Het is inmiddels 24 juli. We hadden mazzel dat de verhuurder in Duitsland nergens naar vroeg. Maar dit is natuurlijk schandalig!!

  Beantwoorden
 12. Katja
  Katja zegt:

  Wij hebben nooit uitslag ontvangen…inmiddels terug van een week Duitsland. Via diverse telefoonnummers niet te bereiken. Telefoon blijft over gaan…maar er wordt niet opgenomem

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: