Van Top tot Teen, mode door de jaren heen!

SCHAGEN – Vanuit Boerderij- en Rijtuigenmuseum Vreeburg werd vrijdagavond in Alpha in Schagen de modeshow ‘Van top tot Teen, mode door de jaren heen, 1799 naar 1920’ georganiseerd.

Ladyspeaker Annelies Baars, gehuld in Westfries kostuum, praatte de avond leuk aan elkaar. Het begon met Napoleon Bonaparte en Joséphine de Beauharnais, zijn grote liefde. Annelies vertelde over zijn juridische hervorming en blijvende invloed op het recht in veel landen waaronder Nederland.

Er kwamen prachtige kostuums voorbij met de daarbij behorende accessoires en uitleg. Verrassend waren de momenten dat het publiek werd gebracht in de huidige tijd door middel van twee modellen van ‘Hans B&G Mannenmode’ en twee vrouwelijke modellen van ‘In Dubio’.

De show ging vergezeld van beelden uit de betreffende tijden op groot doek. De avond werd gestart door wethouder Joke Kruit die ook in haar toespraak een aantal door Napoleon tot stand gebrachte zaken zoals de burgerlijke stand aanhaalde.

Een fotoreportage is te zien in ons[url|https://www.schagenfm.nl/ph-28464-3-38417/foto/van_top_tot_teen_mode_door_de_jaren_heen_2019.html?| fotoalbum|int]. 

(foto’s: Kitty Mertz)

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):