Van de Giesen wil weer leven in Dorpshuis

HARINGHUIZEN – Robby van de Giesen en Kelly Toes willen Dorpshuis De Oude Stal in Haringhuizen kopen. Ze willen weer reuring in het dorp brengen. 

Het dorpshuis ontstond nadat het plaatselijke café in 1977 de deuren sloot. Om alle verenigingen in Haringhuizen en Moerbeek een onderkomen te bieden, werd de voormalige oude stal van het café aangekocht en in een stichting ondergebracht.

De afgelopen jaren gebeurde er weinig in het dorpshuis. Door corona was de deur vaker dicht dan open. Recent overleed ook voorzitter Bertus Spaansen van de stichting. 

Het lukte het bestuur ook niet om voldoende vrijwilligers op de been te brengen. Veel meer wil bestuurslid Jolanda Way Keesman niet kwijt over de verkoop. Ze wil eerst de bewoners van het dorp informeren. 

Robby van de Giesen heeft het Dorpshuis nu van de stichting gekocht. Hij wil er weer een actief dorpshuis van maken. De juridische overname van het pand zorgt dat hij het op zijn eigen manier in kan vullen. 

“Morgen gaat er een brief naar alle bewoners”, vertelt Van de Giesen. Hij is er van overtuigd dat het goed gaat komen. Over een jaar wil Van de Giesen evalueren hoe het met het dorpshuis gaat. De opbrengst van de verkoop gaat naar de kerk.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):