Vakantieverkeer Texel in gevaar

SCHAGEN – De Waddeneilanden bezoeken kan komende zomer lastiger worden door mogelijke werkonderbrekingen of stiptheidsacties. Leden van vakbonden FNV en CNV hebben een nieuw cao-aanbod van de werkgever van de veerboot tussen Den Helder en Texel unaniem afgewezen.

TESO, de exploitant, deed nog een nieuw bod nadat de vakbonden een ultimatum hadden gesteld. Acties werden toen opgeschort maar komen nu voor de vakantieperiode weer dichtbij.

De medewerkers voelen zich zo geschoffeerd door hun directeur dat zelfs een loonsverhoging van in totaal 9,75%, verdeeld over twee jaar, hen niet kan vermurwen. De toch al hoge werkdruk wordt volgens hen door het cao-voorstel van TESO alleen maar meer opgevoerd.

De bonden willen onder meer een loonsverhoging van 5% en afschaffing van de jeugdlonen. TESO beloofde in het nieuwe bod de lonen van de circa 130 medewerkers aanzienlijk te verhogen. Maar volgens FNV-bestuurder Kressin is op andere punten niets verbeterd en ontbreekt vooral het vertrouwen onder werknemers richting hun werkgever.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Westerhof
  Westerhof zegt:

  Schandalig die de Vries,Snapt er niets van.dom zelfs !
  Knokken voor je rechten luitjes
  Je hebt niet alleen plichten
  Ja,thuis waar de economie ook moet draaien en waar je ook nog eens zelf thuis bent,vast houden.
  De rederij gaat heus overstag om in schipperstaal te spreken.
  De directeur moet eerst een poosje in jullie schoenen staan

 2. Marijke de Vries
  Marijke de Vries zegt:

  Schandalig dat staken denk eens aan de eilanders .ben vaak geweest maar dit slaat alles doe je werk gewoon zoals het hoort.

Reacties zijn gesloten.