Utrechter wint kwartje triatlon AP

ANNA PAULOWNA – Honderden atleten stonden zaterdag aan de start van de veertigste editie van ‘Kwartje Triathlon Anna Paulowna’. De Utrechter Dennis Bakker kwam na 1.48 uur als eerste over de finish. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Dieuwertje Bax uit Schagen.

Er werd gestart in het water van de Hoge Oude Veer. Na het fietsen en hardlopen was de finish uiteindelijk op het Ceresplein.

De mannen doken om 13.15 uur het water in voor het eerste onderdeel, daarna volgde de dames en de trio teams. Na een klein kwartier kwamen de eerste mannen het water uit om met de fiets verder te gaan. Bij het sportcomplex van ZAP was de laatste wissel naar het hardlopen om vervolgens weer te finishen op het Ceresplein.

Voor René Hoep was het een thuiswedstrijd. Hij finishte in zijn eigen dorp als zesde. “Het was de snelste tijd ooit voor mij, er waren wel een aantal sneller maar ik kijk naar mijn eigen prestaties”, aldus Hoep. Net als vele andere gebruikte hij de kwart triatlon als een training. Over twee weken staat de triatlon in Almere op het programma.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel