Uniek: sneeuwluipaarden in Anna Paulowna

ANNA PAULOWNA – De sneeuwluipaarden Joep en Maddy mochten donderdag aan het eind van de dag naar hun grote verblijf. De twee komen uit Engeland en moesten best wennen aan hun nieuwe thuis. 

Het tweetal kwam eind april al naar Anna Paulowna maar was nog niet klaar voor de interne transfer. “Al met al duurde het toch langer dan we dachten. Ze hebben behoorlijk moeten wennen aan de dierverzorgers, het binnenverblijf en het separatieverblijf. Het is belangrijk dat ze zich daar echt thuis voelen en de weg terug naar het eten en binnenverblijf zonder problemen nemen”, stellen de verzorgers van het park.

Na een klein half uur stapte Maddy al het grote verblijf in en ging rustig liggen om alles in zich op te nemen. Joep kwam niet veel later ook een kijkje nemen.

Landgoed Hoenderdaell is het enige dierenpark in Nederland met deze diersoort. Beide dieren komen uit een dierentuin in Engeland die ging sluiten.

Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: