Tweede kamer buigt zich over bouw Callantsoog

CALLANTSOOG – Daniel Koerhuis, die namens de VVD in de tweede kamer zit, gaat in Den Haag kamervragen stellen over het besluit van Provincie Noord-Holland dat er in Callantsoog niet gebouwd mag worden.

“Een gemeente moet woningen kunnen bouwen. Onbegrijpelijk dat provincie Noord-Holland gemeente Schagen tegenhoudt door veel gebieden rondom Callantsoog aan te wijzen als beschermd provinciaal landschap”, aldus Koerhuis.

De provincie hield eerder deze week de bouw van 32 woning in het kustdorp tegen door een flink gebied rond het dorp aan te wijzen als ’bijzonder provinciaal landschap’. Het landelijke karakter van de regio moet beschermd worden en dus mogen er geen huizen worden gebouwd. 

Volgens de projectontwikkelaars die de huizen wilden bouwen is dit onzin. De grond is jarenlang gebruikt voor bloembollenteelt. Er is volgens hen niets bijzonders aan dit landschap.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
2 antwoorden
 1. Jack
  Jack zegt:

  Het landschap van Callantsoog en het dorpsgezicht van Callantsoog is allang naar de klote geholpen. Van het gemoedelijke dorp wat het was draait alles alleen nog om toerisme. Was het maar nooit ontdekt door de geldwolven.

  Beantwoorden
 2. Cees Hoep
  Cees Hoep zegt:

  Het is niet meer te volgen. Wel recreatie woningen maar voor de woning zoekende is geen toekomst.De Boskerpolder , dat is een uniek stukje natuur maar daar wordt niet over gerept !

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: