Twee keer zilver voor Pien Smit uit Waarland

WAARLAND – Schaatsster Pien Smit uit Waarland haalde afgelopen weekend twee keer zilver op het NK Junioren A en B Allround in Groningen. 

Zowel op de 500 als op de 1.000 meter gooide ze hoge ogen. Voor Pien kwam dit succes op een goed moment. Het schaatsseizoen kent tot nu toe enkele tegenslagen. Zo kampte ze met een rugblessure en heeft ze last van haar keelamandelen.

Tegen Rodi vertelt ze: “Ik heb er zes weken uit gelegen. Nog steeds heb ik veel last van mijn amandelen. Als ik het WK niet zou halen, dan zouden ze eruit gaan. Gelukkig heb ik het WK wel gehaald, de amandelen moeten dus nog even wachten.” 

Pien heeft tot haar grote vreugde tickets voor het WK Junioren binnengesleept. Het toernooi vindt plaats van 10 tot en met 12 februari in Inzell.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: