Twee aanhoudingen na poging babbeltruc

SCHAGEN – De politie heeft dinsdag in Schagen twee mannen aangehouden op verdenking van poging tot fraude.

De verdachten deden zich voor als politie- en bankmedewerkers en probeerden goederen op te halen bij een woning.

De poging begon met een telefoontje van een onbekende man, die zich voordeed als bankmedewerker. Hij belde een inwoner van Schagen met de melding dat haar computer een virus zou hebben. Een bankmedewerker zou later langskomen om het probleem te verhelpen. Ook vroeg hij of zij contant geld en sieraden in huis had.

Kort daarna verscheen een man aan de deur om de spullen op te halen. De getuige kreeg argwaan en belde een familielid, die vervolgens de politie waarschuwde. De man aan de deur voelde waarschijnlijk de argwaan en vertrok snel.

De politie startte onmiddellijk een onderzoek en arresteerde de twee verdachten in de buurt op basis van het signalement.

Politieadvies: Wees alert op babbeltrucs

Babbeltrucs komen in vele vormen voor. Oplichters verzinnen voortdurend nieuwe manieren om mensen te misleiden, soms zelfs door zich voor te doen als politieagent.

De politie adviseert mensen om niemand zonder geldige politielegitimatie in huis te laten. Dit legitimatiebewijs bevat een foto, naam, rang en werkgebied van de agent. Als u twijfelt, doe dan niet open en bel de politie om het verhaal te verifiëren. Voor meer informatie over babbeltrucs kunt u hier terecht.

Slachtoffer van een babbeltruc? Doe altijd aangifte.

Bent u slachtoffer van een babbeltruc en de dader is verdwenen? Bel dan de politie op 0900 – 8844. Als de dader nog in de buurt is, bel dan direct 112.

(Foto: Stockfoto Politie)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):