Tuitjenhorn en Warmenhuizen in verzet

TUITJENHORN/WARMENHUIZEN – Inwoners van Tuitjenhorn en Warmenhuizen zijn niet blij met het plan van de gemeente Schagen om in het gebied tussen de twee dorpen 120 huizen te bouwen voor Oekraïense vluchtelingen.

Stichting Dorpsraad Tuitjenhorn vindt 120 huizen te veel. “We zijn niet tegen, we willen zeker mensen helpen. We vinden dit aantal alleen veel te hoog”, zegt voorzitter Sjaak Kruijer tegen NH Nieuws.

De bewoners hebben vooral een probleem met het grote aantal vluchtelingen. Ook zijn bewoners bang voor overlast als straks de vluchtelingen uit Oekraïne weg zijn en er statushouders en spoedzoekers in komen. 

Volgens de gemeente Schagen hoeven bewoners zich geen zorgen te maken. “De Oekraïense vluchtelingen die nog langer in Nederland blijven, moeten we nou eenmaal onderdak bieden. En verder zijn het gewoon Nederlanders die in het tussengebied zullen wonen, we proberen de statushouders goed te verdelen”, zegt burgemeester Marjan van Kampen tegen NH Nieuws.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Die huizen voor oekraine moeten natuurlijk in oekraine worden gebouwd. Daar zijn ze immers nodig.
  Daar zijn hele steden en platte land verwoest door de Russen onder aanvoering van Putin.
  Hier moeten kleine woningen komen voor de doorstromers.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: