Truffelproeverij in Waarland

SCHAGEN – De kas achter hun huis in Waarland is sinds kort ingericht als Truffelproeverij om meer bekendheid te geven aan de truffel en mensen er kennis mee te laten maken.

Rob Bil van Truffel Factory is de enige vertegenwoordiger in Nederland van het bedrijf Fortunati dat gevestigd is in de buurt van Perugia in Italië. Truffels worden wel de witte en zwarte diamanten genoemd vanwege hun beperkte beschikbaarheid.

Zaterdagmiddag woonde een groepje van 10 mensen de Truffelproeverij bij die door Rob Bil en Linda Duin werd gegeven. Linda runt de webshop. Er werd begonnen met een filmpje waar kon worden gezien hoe honden de truffels opgraven en bij hun baas brengen en hoe de truffels worden verwerkt bij Fortunati.

De witte truffel, de zomertruffel is minder kostbaar dan de zwarte wintertruffel die een nog betere smaakt schijn te hebben. Daarna kon het gezelschap zelf truffelboter maken. In de boter werd wat zout gedaan, een heel klein beetje zwarte truffel olie en truffeltapenade.

Daarna werd truffelmayonaise gemaakt dor de deelnemers, kwam er prei met truffelmayonaise voorbij, eiersalade met truffeltapenade, een heerlijke truffel omelet en een ragout van paddestoelen en truffeltapenade.

Er werd geproefd en gegeten en het zelfgemaakte restant kon in kleine plastic bakjes worden meegenomen. De deelnemers waren zo enthousiast dat zij ongevraagd met van alles naar huis gingen. Ook kreeg iedereen een goodiebag mee met daarin recepten truffeltapenade en truffelhoning.

Kijk voor meer informatie op www.truffelfactory.nl .

(Foto’s Kitty Mertz)

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):