Trotse burgemeester slaat eerste paal

WARMENHUIZEN – De eerste officiële palen voor fase 1 van project Noorderlicht in Warmenhuizen/Tuitjenhorn zijn donderdagmiddag de grond in gegaan.  

Burgemeester Marjan van Kampen en Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie, gaven samen het startsein voor de bouw van de eerste 48 energiezuinige sociale huurwoningen. Binnenkort start ook de bouw van tien zogenaamde rug-aan-rug woningen. 

Burgemeester Marjan van Kampen vertelt trots: “In totaal worden 120 tijdelijke sociale huurwoningen gebouwd, waarvan er nu 58 worden gerealiseerd. Woningen waarmee niet alleen (Oekraïense) vluchtelingen, maar ook woningzoekenden uit de omgeving van Warmenhuizen en Tuitjenhorn de kans krijgen om op eigen benen te gaan staan.”

Project Noorderlicht is een samenwerking van de Gemeente Schagen, Wooncompagnie, K_Dekker bouw & infra b.v. en M.J. de Nijs en Zonen. Ook de dorpsraden uit Warmenhuizen en Tuitjenhorn zijn nauw bij de ontwikkeling betrokken.

(Foto: Pierre Mettes)

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Johan
  Johan zegt:

  Jac kan je niet meer serieus nemen vanwege zijn ongenuanceerde reacties nergens op slaan.

 2. Marianne
  Marianne zegt:

  Kijk naar het project de Klamp in Heerhugowaard, de helft (op 1 na) gaat naar statushouders. Dat is gewoon niet eerlijk tegenover mensen die op de wachtlijst staan. Dit speelt dus niet alleen in Schagen maar ook in andere steden. En als gemeenten dan ook nog eens liever koopwoningen bouwen en zo weinig mogelijk sociale huurwoningen dan kan je oneindig blijven wachten. Dan hoor je bestuurders praten over inclusie en brede welvaart, maar als je 300 koopwoningen bouwt in `t Zand en 0 huurwoningen dan komen de statushouders in de andere kernen terecht van Schagen. En als je daar wilt blijven wonen vanwege werk of mantelzorg dan ben je gewoon de klos als met dit beleid.

 3. Jac
  Jac zegt:

  Dit zijn geen woningen maar pakhuizen voor mensen. Ga er zelf maar wonen burgemeester, dan snap je snel wat ik bedoel.

Reacties zijn gesloten.