Toevallige ontmoeting leidt tot sponsordeal

MEDEMBLIK – Bettina de Wild uit Callantsoog roeit samen met Debby Bijl uit Julianadorp en de Friese Iris Noordzij op 12 december de race van haar leven: 5000 kilometer de Atlantische Oceaan over.

Enkele weken geleden ontmoetten zij bij toeval hun nieuwe hoofdsponsor in de haven van Medemblik. De man bleek de Russische rockartiest Garik Suckachev.

De dames vormen samen het team: ‘Row for impact’ en zijn al maanden bezig met de voorbereidingen. Zo moet er niet alleen flink getraind worden, ook is het belangrijk dat alle benodigdheden mee aan boord zijn. “We moeten nog veel verzamelen, maar gelukkig wordt het lijstje steeds kleiner”, zegt Debby Bijl.

De roeidames zijn dan ook erg blij met de donatie van hun sponsor. “Daar kunnen we een navigatiesysteem en voedingspakketten voor aanschaffen”, zegt Bettina.

De Rus wilde de dames onder andere sponsoren omdat ze roeien voor een goed doel: de “Mentelity Foundation” van de overleden snowboardster Bibian Mentel.

En ze gaan niet zomaar roeien. Nee, ze willen ook nog eens een recordtempo op hun naam zetten. Hun doel? 5.000 kilometer in 48 dagen.

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: