Thuis conditie opbouwen

Thuis sporten is de laatste tijd steeds verder in populariteit toegenomen. Vooral in een land als Nederland, waar we niet altijd verzekerd zijn van goed weer, is het wel zo fijn te weten dat je ook thuis prima aan de slag kunt met het opbouwen van conditie en het trainen van je spieren. Het grote voordeel aan thuis sporten is, is dat het laagdrempelig is en dus ook voor een beginnende sporter ontzettend toegankelijk is. Zo kun je namelijk ook zonder apparaten als prima aan de slag. Toch is het, wanneer je het wat serieuzer aan wilt pakken wel verstandig om te investeren in de juiste apparatuur. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je in dit artikel.

Loopband

Wandelen is een ontzettend goede manier om te beginnen met het opbouwen van je conditie. Vooral wanneer je net begint, is het verstandig om dit stap voor stap op te bouwen. Op deze manier laat je je lichaam wennen aan de intensiteit en kun je middels de verschillende trainingsprogramma´s je conditie steeds verder opbouwen. Het grote voordeel aan een loopband, is dat wanneer je kiest voor een wat uitgebreider model, zoals bijvoorbeeld de Focus Fitness Jet 9 iPlus, je een programma kunt volgen die precies is afgestemd op jouw lichaam. Door het continu blijven monitoren van je hartslag, past het apparaat de snelheid aan naarmate je hartslag te hoog wordt.

Roeiapparaat

Wil je niet alleen je conditie verbeteren, maar ook met je spieren aan de slag? Dan is een roeiapparaat de perfecte manier om dit te kunnen doen. Met een roeiapparaat train je namelijk niet alleen je conditie, maar train je door de weerstand die het apparaat je kan bieden ook direct een groot deel van je spieren. Je zet je af met je benen, waardoor ook de benen bij dit apparaat de nodige kracht moeten leveren. Alles bij elkaar maakt een roeiapparaat als de Focus Fitness Row 3 een perfect apparaat om thuis je volledige lichaam te kunnen trainen en naar je conditie, ook je kracht te kunnen verbeteren.

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: