‘The High Sun’ bij De Luxe

SCHAGEN – Filmtheater De Luxe in Markt 18 aan de Torenstraat 1b in Schagen vertoont op vrijdag 16 september om 20.00 uur de The High Sun, de derde speelfilm van regisseur Dalibor Matanic.

Dalibor vertelt in de film drie op zichzelf staande verhalen die niet los van elkaar staan. Dit alles tegen de achtergrond van het steeds weer oplaaiende conflict tussen Serven en Kroaten.

We zien hetzelfde dorp, de personages belanden steeds aan hetzelfde meer, iedere keer is er de felle zon en duikt dezelfde hond op.

Het eerste verhaal speelt in 1991 en laat zien hoe de jonge Kroaat Ivan en zijn Servische geliefde tevergeefs proberen om het oplaaiende conflict te ontvluchten.

Tien jaar later, in het tweede verhaal, keren Natasa en haar moeder terug naar hun vervallen huis in Zagreb. Daar broeit het tussen Natasa en Ante, een klusjesman uit het voormalige vijandige kamp.

In het derde verhaal bezoekt Luka voor het eerst sinds jaren, zijn ex Marije in de hoop dat hij zich met haar en hun kind kan verzoenen.

Een kaartje kost € 8,- en is behalve aan de kassa, te koop via www.filmtheaterdeluxe.nl.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: