‘The Dutch Historian’ maakt geschiedenis hot 

DIRKSHORN –  Het geschiedenis-instagramaccount ‘The Dutch Historian’ is razend populair: In 2,5 jaar tijd wist Axel Stam uit Dirkshorn, de bedenker van het account, meer dan 17.000 volgers te trekken. 

Axel is gek op geschiedenis en omdat hij zelf een online pagina miste waarop hij geschiedenis feitjes kon lezen, creëerde hij er zelf één op Instagram.

Daarop deelt hij onder andere weetjes over bezienswaardigheden in de regio of in het buitenland, maar ook een tip over een geschiedenisboek of -documentaire komt voorbij. 

De geschiedenisfanaat vindt het leuk om andere mensen te verrassen met interessante feitjes en wil zo laten zien hoe leuk geschiedenis is. Al is het wel een tijdrovende hobby: hij is er minstens drie uur per dag mee bezig. 

Dat werpt dan ook z’n vruchten af. Met 17.300 volgers is ‘The Dutch Historian’ het populairste geschiedenis-instagramaccount van Nederland.

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):