Terpstraat gaat op de schop

WIERINGERWERF – In opdracht van de gemeente Hollands Kroon start aannemer Sturm BV uit Zaandam na de zomer met de herinrichting van de Terpstraat in Wieringerwerf.

Het werk wordt in twee delen uitgevoerd. Voor eind november 2023 wordt het gebied voor voetgangers onder handen genomen. Begin 2024 is het parkeerterrein aan de beurt. Daarna volgt de Fazantstraat. Begin 2025 moet het werk klaar zijn.

De riolering voor de winkels wordt vervangen en er komt nieuwe bestrating. De winkels blijven tijdens de werkzaamheden voor de klanten bereikbaar. Het parkeerterrein blijft in deze fase normaal in gebruik.

Begin 2024 wordt de Terpweg aangepakt. Er komen nieuwe aansluitingen op de Professor Granpré Molièrestraat. De aansluiting naar de Helfrichlaan vervalt, een deel van deze weg wordt smaller.

Bij het Ir. Smedingplein wordt asfalt vervangen door klinkers. Het gebied tussen de Samenstroomkerk en de Lidl wordt meer als plein ingericht. Het plan is dat het werk eind 2024 klaar is.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel