TenneT werkt aan stroomnet Noordkop

MIDDENMEER – Netbeheerder TenneT wil het energienet in Noord-Holland Noord flink reorganiseren. Die reorganisatie is nodig om de krapte op het energienetwerk te kunnen oplossen. 

Hiervoor gaat TenneT op Agriport A7 in de Wieringermeer een nieuw hoogspanningsstation bouwen. Deze komt naast het reeds bestaande hoogspanningsstation te staan.

Ook komen er nieuwe ondergrondse hoogspanningskabels tussen het reeds bestaande hoogspanningsstation en de nieuw te bouwen station.

Uit netstudies van TenneT blijkt dat het noodzakelijk is om een nieuwe 380kV-hoogspanningsverbinding aan te leggen naar Noord-Holland Noord. Door dit project kan TenneT voldoen aan de groeiende vraag naar elektriciteit, knelpunten op het 150kV-hoogspanningsnet oplossen en de energietransitie faciliteren. 

Binnenkort vinden verschillende informatiebijeenkomsten plaats over de plannen. Dinsdag 20 juni is er een bijeenkomst in De Ontmoetingskerk in Middenmeer. Meer informatie is te vinden op www.rvo.nl

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: