Technische storing: Afsluitdijk afgesloten

REGIO – Door een technische storing bij de Lorentzsluizen is de Afsluitdijk richting Friesland donderdagochtend afgesloten voor verkeer.

Waar het verkeer eerst nog moest omrijden via de polder in Flevoland, rijdt het verkeer nu in beide richtingen over één weghelft.

Ondanks de halve afsluiting, lijken de vertragingen mee te vallen. Alleen bij het knooppunt Breezanddijk en Kornwerderzand staat een file van 2 km. De vertraging kan daarbij oplopen tot twintig minuten. Dat meldt NH Nieuws.

Het is voor de tweede keer in een week tijd dat de Afsluitdijk door een storing wordt getroffen.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Het werk heeft Rijkswsterstaat uit besteed. De ingeschreven aannemer moet de storing afhandelen. Het zou zomaar kunnen dat er een storingsmonteur wordt ingeschakeld die uit bijvoorbeeld Noord-Babant moet komen.
  Files en aanrijtijden zullen de storing langer laten duren.
  Dus het veiligstellen van de brug kan lang duren.

 2. Dirk Kort
  Dirk Kort zegt:

  Tis toch een groot schandaal dat er om de haverklap een storing is…waardeloze technische mensen bij RWS die niet eens een brug draaiend kunnen houden

 3. Jan schot
  Jan schot zegt:

  Storing was om 10 uur al opgelost.
  Verkeer kan ongehinderd de dijk passeren.

Reacties zijn gesloten.