Tanja al 30 jaar vermist

SCHAGEN/MAASTRICHT – Tijdens de mis komende zondag in de Christoforuskerk in Schagen wordt stilgestaan bij de vermissing van Tanja Groen.

De destijds 18-jarige Tanja raakte precies 30 jaar geleden vermist. Na een avondje stappen in Maastricht kwam ze nooit meer terug in haar kamer in Gronsveld. Tijdens de mis komende zondag wordt onder andere een kaarsje voor haar aangestoken en er staat een bos met 30 witte rozen.

De vermissing van Tanja houdt nog altijd veel mensen bezig. Er zijn veel zoekacties ondernomen en misdaadverslaggever Peter R. de Vries zette zich vlak voor zijn dood met zijn ‘Stichting de gouden tip’ in om de zaak op te lossen, zonder succes.

Eind vorig jaar zou worden onderzocht of de Belgische seriemoordenaar Marc Dutroux iets met haar verdwijning te maken kon hebben. Het cold case team van de politie Limburg en het Openbaar Ministerie deden een verzoek aan de Belgische overheid om DNA in de spullen van Dutroux te onderzoeken op DNA van Tanja.

Dat verzoek loopt nog altijd. Volgens het Noordhollands Dagblad is er bij het hoofd van de DNA Databank in België nog geen aanvraag ontvangen. Geen van de betrokken overheidsinstanties kan aangeven wanneer de vergelijking plaats gaat vinden.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
 1. Peter Scholte
  Peter Scholte zegt:

  Ongeloofelijk triest.
  Niet wetende waar je kind is.

  Dat mensen hiertoe in staat zijn ! Echt onmenselijk.

  Sterkte voor de familieleden !

Reacties zijn gesloten.